Skip to main content

Christensen & Co. Arkitekter - Asseribo Home

Christensen &Co. Arkitekter
Holiday Home in Asserbo

This is a real Danish Bach. Located between the coast and Lake Arresø in Northern Sealand (note not New Zealand).



Perfect layout for roughing it at the beach, lake or river. The sleeping and bathrooms are built into the back wall meaning that all the areas that really need to be cosy and not as lit, are at the back. The kitchen takes the eastern (sunrise) wall of the main living area where everyone plays cards, drinks and chats till the early hours where all head off to their bunk rooms.
The Tortilla shell shape means that the rear wall (thermal mass) can temperate the back rooms, while the main living area with 3 sides of opening glass can become a large shaded deck in warm weather, or be heated by the fire in colder temps. By the look of all that glass I'm predicting it's like a 3/4 sleeping bag, you can use it only 3 out of the 4 seasons.
















Comments

Anonymous said…
Note: it's not Sweden either. Arresø is in Denmark, not very far from Copenhagen.
Nick Allen said…
Esh, apologies there and thank you for letting me know. I have amended this post. I don't know why I got Sweden in my head.

Correction noted.
Christensen & Co Architects from Denmark have created this cabin in Denmark.
Location:(of Arresø lake on Google maps)

Popular posts from this blog

Steven Holl | Planar House

Steven HollPlanar HouseDesert Tilt Up Wonder - This Steven Holl designed residence in Paradise Valley, AZ, USA, uses raw Concrete and Corten Steel to create a great prefabricated home and art gallery for it's owner.
Overview
Designed to house a contemporary art collection, internally, the house sets out to be a blank canvas, not to distract from the works held within.

The street façade blends into the desert greys, with the ageing steel fitting in perfectly.



Flourishes on the exterior are limited to the courtyard from where a ramp leads to a rooftop sculpture garden - a place of silence and reflection.



The rear, with overhands for shading, is the largest expanse of light giving glass. These sliding openings taking in views to the nearby Camelback Mountain.



Layout
The house is broken up into three functional areas. The garage and master bedroom, together with the library form the quiet zone at front of the house. To the rear are the dining and kitchen areas, located to soak up the views …

Portelet House - BAS MooArc

Guernsey Beach Villa - The Portlet House is one of many fantastic works on Guernsey by BAS MooArc - Minimalist style creating a welcoming beach retreat...more



Well after a huge hiatus, I though I would post this gem to rekindle the spirits as Christmas approaches. After a quick catch up on Facebook Jamie Falla kindly provided me with some floor plans to their Portelet House, overlooking Portelet Harbour - Guernsey.


Conceived as three timber blocks nestled into the hillside allowing views of the surrounding landscape from all principle rooms. The palette of materials blends with the beach setting and mediates between water, earth and sky.


With sea views out to the North - the house faces a battle between light and distractions. Rightly so, large full height glazing faces out to sea from both the living and dining room. These comprising two of three connected timber blocks. Angled skylights and clerestory windows ensure that the hallways and bedrooms are also doused in daylight.

The Dini…

Lund Hagem - Cabin Ameln

Lund Hagem, based out of Norway have a fantastic site, and collection of baches. Cabin Ameln, a providing sheltered BBQ retreat, and views out across the fjord. Contour hugging hunkered in design, connects with the site while minimalist layout and crisp finishes set it apart from your ordinary weekend retreat.
Location: Østerøya, Sandefjord, Norway
Size: 90 m2
Completed: 2009
The building sits in sloping terrain in close proximity to the sea. It has been designed to create favourable, screened outdoor areas. Previous buildings (4 in total) have been demolished and replaced with one new building that collects all functions under one roof.
The L-shaped layout uses steps to follow the terrain so that the building can utilise existing vegetation and trees to avoid visibility from the sea. This layout creates one upper and one lower outdoor area/patio. The upper patio has been duly
screened from the seafront, but offers views through the building due to glass walls.

I think I've found my Nor…